علیرضا آقشاهی

طراح سایت

دیجیتال مارکتر

توسعه دهنده وب

علیرضا آقشاهی

طراح سایت

دیجیتال مارکتر

توسعه دهنده وب

نوشته های بلاگ

سه اصل بازاریابی دیجیتال

15 آبان 1401 بلاگ

راه‌اندازی یک کسب‌وکار، امر دشواری است. با این‌حال، امروز، ما در عصری زندگی می‌کنیم که نیازمند درک دنیای پیچیده‌ی وب است. بدون آن، دستیابی به موفقیت برای کسب‌وکارهای آنلاین امکان‌پذیر نخواهد بود. در این مقاله از اصول بازاریابی دیجیتال به نکاتی می پردازیم برای افرادی که می‌خواهند با دیجیتال مارکتینگ آشنا شوند.

درحالی‌که بیشتر افراد مشغول زندگی روزمره هستند، بازاریابان آنلاین موفق می‌دانند که سه اصل بنیادین وجود دارد که باید آنها را، به‌منظور دستیابی به نتایج بلندمدت در وب، مورد استفاده قرار داد.

این اصول، پایه و اساس موفقیت در حوزه‌هایی همچون بهینه‌سازی موتور جستجو، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، فروش و بازاریابی ایمیلی است. باید این اصول را به درستی به کار ببندید تا کسب‌وکارتان را به موفقیت برسانید.

بازاریابی دیجیتال؛ یک مشکل و یک حقیقت

زمانی هم که صحبت از بازاریابی دیجیتال باشد، یا باید زمان زیادی داشته باشید یا پول زیادی. اگر هر دویشان را داشته باشید، خیلی خوش‌ شانسید. اما اکثریت افراد یکی از آنها را دارند، و معمولاً هم زمان بیشتری دارند تا پول.

در این صورت اگر می‌خواهید در بازاریابی آنلاین موفق شوید، باید از زمان‌تان هوشمندانه استفاده کنید. در واقع باید اصول دیجیتال مارکتینگ را به خوبی رعایت کنید.

در کل، سه اصل بنیادین وجود دارد که بازاریابان آنلاین باید درک کنند و آنها را به‌کار بگیرند. چه کارآفرینی که در مراحل اولیه یک کسب‌وکار است، چه یک استارت‌آپ درگیر با مسائل فروش و بازاریابی، چه یک صاحب کسب‌وکار یا مدیر باشید، این اصول بنیادین می‌توانند بر تصمیمات شما در زمینه‌ی بازاریابی آنلاین تأثیرگذار باشند.

این اصول بنیادین را درک کنید و به‌کار بگیرید، تا بتوانید طعم موفقیت آنلاین را به مرور زمان بچشید.

ارزش اعتبارآفرین است؛ همواره ارزش‌آفرین باشید

چیزی که بازاریابان آنلاین موفق را از بازاریابان شکست ‌خورده جدا می‌کند، درکشان نسبت به ارزش‌آفرینی مستمر است. ارزش به مرور زمان برای‌تان اعتبارآفرین خواهد شد و افراد معتبر در صنعت شما، شما را خواهند شناخت.

یکی از عوامل مؤثر در رتبه‌بندی موتورهای جستجویی همچون گوگل، ارزش است. فکر می‌کنید گوگل برای اینکه اعتبار خود را حفظ کند چه نتایجی را مخاطبانش نشان می‌دهد؟

اما در واقع، ارزش در چشمان گوگل توسط بیش از 200 عامل مختلف تعیین می‌شود. برای سنجش این ارزش نمی‌توان معادله‌ای نوشت. اینکه شما چقدر ارزش به یک کاربر ارائه می‌کنید، با استفاده از دسته گسترده‌ای از داده‌های فنی و غیرفنی پیچیده محاسبه می‌شود.

الگوریتم‌های گوگل می‌توانند ارزش سایت شما را بر اساس مشخصه‌هایی تعیین کنند. اگر بتوانید این عوامل را برای وبسایت‌تان به کار ببندید، موفق خواهید شد.

محتوا، به هر شکلی که باشد (از همه مهمتر به شکل متنی) در گذر زمان به ایجاد اعتبار برای شما کمک می‌کند؛ علی‌الخصوص زمانی‌که این محتوا از کیفیت بالایی برخوردار باشد و برای زندگی‌های آدم‌ها ارزش‌آفرینی کند.

گوگل چگونه تعیین می‌کند که آیا چیزی ارزش بالایی دارد یا نه؟

با وجود اینکه عوامل بسیاری وجود دارند که بر سئو اثر می‌گذارند، ساختار سایت و صفحات آن، از جمله عواملی مهم در تعیین ارزش محتوای سایت محسوب می‌شوند:

طول: با محتوای کوتاه نمی‌توان ارزش‌آفرینی کرد. مطمئن شوید که محتوای‌تان حداقل 1000 کلمه باشد. در محتوای بیش از 2000 کلمه دیگر هیچ حرف و حدیثی وجود ندارد. چنین محتوایی باید به خوبی روی موضوع تمرکز کند و به لحاظ نگارشی و املایی بدون اشتباه باشد.

سطح خوانایی: استفاده از کلمات اهمیت دارند. گوگل سطح خوانایی محتوای شما را درک می‌کند. معنایش این است که باید از کلماتی استفاده کنید که مردم عادی آن را درک می‌کنند؛ معنایش نگارش محتوای تمیز، روان و بدون ابهام است.

متمرکز بر کلمه کلیدی: محتوای شما باید روی موضوع به شدت متمرکز باشد. سعی کنید روی یک کلمه کلیدی (کوتاه یا بلند بودنش اهمیتی ندارد) کار کنید و از مسیرتان خارج نشوید.

گوگل می‌خواهد بداند، که محتوای شما اصلا درباره‌ی چیست. اطمینان حاصل کنید که این کلمه کلیدی را بتوان در عنوان، URL  و داخل محتوا پیدا کرد. حواستان باشد که بیش از حد هم از آن کلمه کلیدی استفاده نکنید.

به صورت طبیعی این کار را انجام دهید و کلماتِ هم‌معنی و مشابه آن را نیز داخل متن‌تان قرار دهید (مثلا: “بازاریابی دیجیتال”، “بازاریابی آنلاین” و “دیجیتال مارکتینگ”).

استفاده از محتوای تصویری: محتوای متنی فوق‌العاده است، اما قرار دادن عکس و ویدئو، احتمال کسب رتبه‌ی بهتر را را بالاتر می‌برد. ویدئوها، تصاویر یا پادکست‌های مرتبط واقعاً اهمیت زیادی دارند و بسیار مفید واقع می‌شوند.

منحصربه‌فرد و آگاهی‌بخش: محتوای تکراری یا محتوای تغییرشکل‌یافته‌ای که همه‌جا پیدا می‌شود، به شما کمکی نمی‌کند. محتوا باید منحصربه‌فرد و آگاهی‌بخش باشد.

سعی کنید ارتباطی با مخاطب ایجاد کنید که دیگران آن را ایجاد نکرده‌اند یا اطلاعات مفیدی ارائه کنید. اگر قصد دارید از شخصیت‌ها نقل قولی یا آمارهایی بیاورید ، حتماً منابع‌تان را ذکر کنید.

جذاب و مرتبط: محتوای جذاب و مرتبط برای مخاطبان‌تان بیشتر به اشتراک‌ گذاشته می‌شوند. گوگل این را می‌داند. بنابراین شما هم باید بدانید. به محتواهایی فکر کنید که دوست‌شان دارید و به‌سادگی درگیرشان می‌شوید و آنها را به اشتراک‌ می‌گذارید و سعی کنید تا آن تجربیات را برای مخاطبان‌تان هم خلق کنید.

لینک‌های خروجی و ورودی: به ازای هر هزار کلمه محتوایی که تولید می‌کنید سعی کنید، به محتوای خارجی مرتبط لینک دهید. برای لینک‌دهی داخلی هم، به سایر محتوای وبسایت‌تان لینک دهید تا مخاطب بتواند بهتر مفاهیم یا اصطلاحات محتوای شما را درک کند.

در گذر زمان، ارزش اعتبار آفرین می‌شود. از طریق اعتبار است که می‌توان در موتورهای جستجویی همچون گوگل ظاهر شد. اگر می‌خواهید در بازاریابی آنلاین موفق عمل کنید، این اصل را رعایت و آنرا دنبال کنید. موفقیت زمان می‌برد، اما در نهایت اتفاق می‌افتد.

هیچ اهمیتی ندارد که چه محتوایی به اشتراک می‌گذارید یا از طریق چه رسانه‌ای این کار را انجام می‌دهید. فقط مطمئن شوید که هدف اولیه و اصلی آن، ارزش‌آفرینی است.

این نکته را هم یادتان باشد که اگر سعی کنید در هر گوشه و کنار چیزی به مردم بفروشید، آنها از شما فرار می‌کنند. در عوض، باید خودتان را در صنعتی که در آن فعالیت می‌کنید، معتبر جلوه دهید و به‌منظور انجام این کار، مستمراً در طول زمان، ارزش‌آفرینی کنید.

باثبات باشید؛ استمرار یعنی همه‌چیز

زمانی‌که حرف از اصول بازاریابی دیجیتال می‌شود، یکی از اصول بنیادین ثبات است. استمرار یعنی همه‌چیز. معنایش چیست؟ یعنی ماه یا هفته‌ای نباشد که خبری از شما نشود. اگر بلاگ‌نویسی می‌کنید، یا در یک صفحه در شبکه‌ای اجتماعی تولید محتوا می‌کنید، یا ویدئوهای آموزشی می‌سازید، باثبات باشید.

برای به‌اشتراک‌گذاری محتوای‌تان برنامه داشته باشید و به آن بچسبید. اگر تصمیم دارید یک یا دوبار در هفته محتوا به اشتراک بگذارید، روزهایی را انتخاب کنید و منظم باشید. به خاطر داشته باشید که باید مدت زمان زیادی به همین شکل کارتان را ادامه دهید، بنابراین برنامه‌ریزی کنید.

وجود محتوای قدیمی به عنوان آخرین مطلب سایت توجیه ندارد مگر انیکه محتوایی بدون انقضا باشد (منظور، محتوایی است که گذر زمان بر آن تاثیرگذار نیست). اگر به اندازه کافی محتوا تولید نکنید شاهد کاهش ترافیک ارگانیک‌تان (ورود کاربر از طریق موتور جستجو) خواهید بود.

این کار، سیگنال قابل‌توجهی را به سوی موتورهای جستجویی همچون گوگل می‌رساند و به آن‌ها می‌گوید که سایت‌ شما فعال و جذاب است.

به‌اشتراک‌ بگذارید؛ اجتماعی باشید

فهرست لینک‌های ورودی به سایت، تأثیر قابل‌توجهی روی سئو دارد. گوگل می‌داند که یک وبسایت دارای لینک‌های ورودی متنوع و ارگانیک، سایتی مورد اعتماد است. اما واقعاً معنایش چیست؟

بدون اینکه نیاز باشد وارد جزئیات فنی پیچیده شویم، گوگل به دنبال لینک‌های معتبر از وبسایت‌های مورد اعتماد دیگر به وبسایت شماست. گوگل سایت‌هایی را که تلاش کنند لینک‌های پولی بسازند یا از دیگر تکنیک ‌های فریبکارانه برای کسب رتبه استفاده کنند مجازات می‌کند.

نکته‌ی این اصل این است که باید به اصل شماره یک پایبند باشید تا بتوانید لینک‌های معتبر و مناسب را روانه محتواهای سایت‌تان کنید. اگر محتوای‌ شما واقعاً ارزش‌آفرین باشد، آنگاه توسط تعداد زیادی از افراد و وبسایت‌ها در سراسر اینترنت به اشتراک گذاشته می‌شود.

زمانی‌که صحبت از لینک‌های متنوع در میان باشد، گوگل واقعاً به دنبال تنوع در آدرس‌های IP به‌اشتراک‌گذارنده‌ی محتواست. برای مثال، اگر همه‌ی لینک‌ها از سوی فیسبوک باشند، مفید نخواهد بود.

اما، اگر لینک‌ها از جانب وبلاگ‌‌ها، سایت‌های خبری و دیگر مقصدهای آنلاین مرتبط و محتوای فضای مرتبط در وب باشند، سودمندی‌اش افزایش خواهد یافت.

کاری که نباید انجامش داد، اسپم‌کردن لینک‌هاست. باید در گفتگوها شرکت کنید. به‌اشتراک‌گذاری کنید و اجتماعی رفتار کنید، اما بیش از حد کاری را انجام ندهید.

صفحات رسانه‌ای پرترافیک اجتماعی یا تالارهای گفتگوی وبلاگی را پیدا کنید، در گفت‌وگوها شرکت کنید و لینک خود را بگذارید، تا بتوانید به دیگران کمک کنید صنعت یا تخصص شما را ببینند.

اگر سعی کنید بمباران لینک به سوی وبسایت‌تان روانه کنید و نقش معرکه‌گیران را بازی کنید، نه تنها دیگران شما را جدی نمی‌گیرند، بلکه ممکن است از تالارهای گفتگو اخراج شوید.

با تاکتیک جلو بروید و قبل از اینکه موفقیت یک شبه را هدف بگیرید، به فکر آرمان‌هایتان باشید. اگر دست‌تان را درست بازی کنید، در گذر زمان، مقبولیتی که به دنبالش بودید را به دست می‌آورید، اما لازم است این کار را از راه درست و اصولی انجام دهید و سعی نکنید میانبر بزنید.

نتیجه

ممکن است غیر از این اصول، اصول بازاریابی دیجیتال دیگری هم وجود داشته باشد و راهکارهای متفاوتی هم به شما پیشنهاد شود، اما به جرأت می‌توان گفت که این سه مورد، از مهم‌ترین اصول دیجیتال مارکتینگ است. زیر این پست نظرتان را برای ما بنویسید.

Taggs:
Write a comment